Afbeelding

Lezers schrijven: wooncomplex arbeidsmigranten in Melissant

Algemeen 357 keer gelezen

Estate had in Melissant een informatieavond georganiseerd over de aanleg en exploitatie van een groots wooncomplex voor arbeidsmigranten. Gewoon voor mensen die, als ze hier werken, ook ergens moeten wonen. Dit roept voor mij wel enkele vragen op: Is zo’n complex ook interessant voor de gemeente? Iedereen die hier in Nederland woont, moet voor van alles betalen. Wat te denken van afvalheffing of huurbelasting? Of hoe gaat het in dit kader met de waterschapsbelasting? Ik denk dat de ontwikkelaar/exploitant ervan uitgaat dat het gaat over één straatadres, welke extra belasting dan?

Klinkt logisch. Maar terecht? Dat levert geld op, maar voor wie? Denk maar eens aan wat eigenaren van een stacaravan, in bijvoorbeeld Ouddorp, aan allerlei kosten moeten betalen. En niet alleen het koude staangeld. Terug naar deze locatie. Ik hoop dat er door 300 nieuwe bewoners een bijdrage komt voor het schoon en leefbaar, ontwikkelen van het eiland. Dus niet alleen voor dat terrein. Wie weet een aspectje voor in de gemeenteraad?

 
Een heel belangrijk maatschappelijk aspect is dat al vele jaren hier vele Europese werknemers aan het werk zijn. Waar woonden, sliepen, aten en ontspanden die mensen tot op heden? Toch niet in de open lucht of ergens in een park? Neen! Ik neem aan dat bijna iedereen ergens een dak boven het hoofd heeft.


Als we denken dat dit woonpark goed is, kun je je afvragen waarom dat alleen voor buitenlanders moet zijn! Waarom maken we niet een park waarin iederéén een unit kan huren voor beperkte tijd. En daarna weg moet gaan. In Sommelsdijk en Herkingen worden voor een renovatieproject aoor een korte periode verhuurd. Tsja. Zou jij ook iets tijdelijks huren al is het maar voor maximaal 15 jaar?

 
We kunnen blijkbaar een eenvoudig wooncomplex uit de grond stampen voor tijdelijke verhuur. Je kunt iets huren met geen enkele zekerheid voor hoelang. Velen onder ons willen dit best. Denk aan een positieve combinatie van wonen en werken van iedereen vóór en mét elkaar.
Men wilt best een groot complex ontwikkelen. Het aantal inwoners van een plaats neemt toe met ongeveer 15%! Hier komt een verhuizingskaravaan. Vanuit een positieve visie is dat uitstekend. Ik heb hoop voor meer kansen voor de lokale middenstand.


Met een vriendelijke leef en lieflijke groet, M.B. te M


N.B. Rechten en plichten van arbeidsmigranten en alle andere zijn dezelfde!. Zie
www.ondernemersplein.kvk.nl/buitenlandse-werknemers-huisvesten/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant