Jack Robbemond met in zijn rug Kevin Groenendijk.

WFB wint nipt op bezoek bij FIOS. Uitslag 3-4

Algemeen 398 keer gelezen

WFB kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij FIOS dat de heen wedstrijd met 8-0 had verloren en dat deze middag zeker niet van plan was. Het werd een spannende pot met een nipte overwinning.

Door Piet Bakelaar

Achthuizen. WFB startte sterk aan de wedstrijd en had met Simon Bremer een prima aanspeelpunt. Toch was de eerste kans voor FIOS toen Jordy Nijland Bart Huibrechtse diep stuurde en hij de bal op de verre paal mikte. Een vrije trap van Bryan wetshoeve werd weggekopt door Jack Robbemond. Aan de andere kant schoot Jordy Nijland een doorgekopte ingooi van Joran Hagens maar net naast. Een schot van Bjorn Pape werd geblokt en een schot van Sjors den Bakker ging over. Simon Bremer nam de bal goed aan en gaf hem in de loop van Stefan Nagtegaal maar ook dit schot ging over. Na 25 minuten gaf Jack Robbemond de bal breed op Bart Huibrechtse. Hij leek de bal in 1ste instantie te verspelen maar wist hem toch bij Jack Robbemond te krijgen die hem vervolgens diep stuurde. Met een bekeken schot bracht hij FIOS op voorspring. 1-0. Keeper Corné de Jong kwam goed uit zijn doel toen Bart Huibrechtse op links doorbrak. Een schot van Bjorn Pape werd geblokt door Jurek van Bergen. Een schot van Gijsbert van Estrik werd geblokt en Sjors de Bakker schoot een vrije trap in de muur. Net voor de rust werd Simon Bremer onderuitgehaald binnen de beruchte lijnen. Bremer nam de penalty zelf en schoot hem onberispelijk binnen. 1-1.

De tweede helft
Net in de 2e helft gaf Simon Bremer de bal terug op Gijsbert van Estrik. Het schot verdween via de handen van de keeper in het doel en bracht WFB op een 1-2 voorsprong. Aan de andere kant stuurde Jack Robbemond Sander van Poppelen diep maar keeper Corné de Jong schoot de bal op tijd weg. Een corner van Sander van Poppelen werd door Bart Huibrechtse in de doelmond gekopt waar Yoran van Bezooijen de bal binnen kopte. 2-2. Aan de ander kant ging een kopbal van Kevin Groenendijk over. Een corner van Sjors de Bakker werd door Stan van Lenten binnengekopt en bracht WFB weer op voorsprong. 2-3. Even later was het weer gelijk. Bij een mooie aanval van FIOS, die over vele schijven liep, kopte Bart Huibrechtse de 3-3 binnen. Een voorzet van Sander van Poppelen werd eerst door Bart Huibrechtse op het doel gekopt en vervolgens door Nick Legierse maar beide keren wist keeper Corné de Jong de bal te keren. In de 80e minuut mocht Jakko van Heest van grote afstand aanleggen schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising. 3-4. Joran Hagens schoot een bal op de kruising en bij een kopbal van Bart Huibrechtse tikte Corné de Jong met een hand de bal uit de hoek. Aan de andere kant was het Matthijs Blonk die naast schoot. Bij een voorzet van Jack Robbemond verdween de inzet van Jordy Nijland via de paal in de handen van de goalie. In de allerlaatste minuut kwam Stas Haverkamp oog in oog met de keeper Sebastiaan de Boer maar wist deze met een redding nog een tegendoelpunt te voorkomen.

Trainer René Milot van WFB was blij met de overwinning. We krijgen het afgelopen seizoen te makkelijk goals tegen terwijl we aan de bal goed bezig zijn. We komen achter en kunnen dat rechtzetten met twee goals maar laten vervolgens FIOS toch weer terugkomen. Gelukkig weten we deze keer wel het tij te keren en pakken we drie punten. We blijven strijden om in de vierde klasse te blijven.

Trainer Eelco van der Linde van FIOS was tevreden met het vertoonde spel. We missen vandaag dat beetje geluk om de wedstrijd te winnen. Twee keer op de paal een keer op de kruising en dan ook nog de keeper die alle inzetten weet te keren. Een puntje had verdiend geweest. Voetballend zie ik perspectief en het plezier weer in de ploeg komen.

Man of the Match was deze middag keeper Corné de Jong die met zijn reddingen en doortastende optreden en een beetje geluk dat hij afdwong zeker meegeholpen aan de overwinning deze middag.

Kopbal Jordy Nijland (5) treft geen doel..