Perlynka bestaat uit een 50 tal jongens en meisjes tussen 3 en 17 jaar en een volwassenengroep met een 30tal leden tussen 18 en 50 jaar.
Perlynka bestaat uit een 50 tal jongens en meisjes tussen 3 en 17 jaar en een volwassenengroep met een 30tal leden tussen 18 en 50 jaar.

Oekraïens folklore ensemble wil optreden in Zeeland

Algemeen 413 keer gelezen

Het ensemble “Perlynka” uit de plaats Slavuta in Oekraïne zal van 10 tot 16 augustus deelnemen aan het Internationale Folklore Festival in St, Niklaas, België.

Vóór 10 en ná 16 augustus wil het ensemble nog graag enkele voorstellingen verzorgen in Nederland en/of België. 

Voor zaterdag 17 augustus zoeken ze nog een mogelijkheid een voorstelling te geven in de regio Zeeland. Want zaterdag eind van de middag reizen ze naar Vlaardingen waar ze zondag te zien zijn in het “Zomerterras”, een festival voor podiumkunsten dat in juli en augustus in de stad wordt gehouden.
Het ensemble vraagt een vergoeding volgens de internationale normen van het CIOFF/IOV en een lunchmaaltijd voor 28 personen.

Zij kunnen een programma muziek, zang en dans verzorgen van drie kwartier en worden begeleid door een orkest dat enkel traditionele muziekinstrumenten bespeeld.

En tevens enkele workshops verzorgen over de authentieke klederdrachten die ze dragen. 

Naast optreden in Oekraïne waren ze ook al te gast in Polen, Tsjechië, Bulgarije, Turkije, Kroatië, Duitsland, Slovenië, Macedonië , Italië en Estland. stzkgoes@gmail.com 

Perlynka bestaat uit twee groepen een 50 tal jongens en meisjes tussen 3 en 17 jaar en een volwassenengroep met een 30tal leden tussen 18 en 50 jaar.

De kledij wordt zelf gemaakt naar voorbeelden uit de overlevering en naar de volkse kledij uit het begin van de 20e eeuw. Elk kostuum is exclusief en uniek. 

Voor nadere informatie over het ensemble kan men zich wenden tot St. Zeeuwse klederdracht. stzkgoes@gmail.com

image description
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant