Afbeelding

Raadhuis Ooltgensplaat klaar voor nieuw seizoen 2024

Algemeen 370 keer gelezen

Het prachtige 17e-eeuwse Raadhuis in Ooltgensplaat is de komende zomermaanden weer klaar om bezoekers te ontvangen. Op donderdag 9 mei is de aftrap met de Kunstkijk! Op deze dag om 13:30 uur is er een sfeervol viool-optreden door Viola Duo (voor deze gelegenheid een trio). Ook wordt de expositie van natuurfotograaf Steven Verhoef geopend. Te bewonderen zijn de fraaie poëtische schemerbeelden van water en bomen; het land van Flakkee!

Daarnaast is er dit seizoen in het Raadhuis een interessante expositie over de Fluzi: ‘Flakkee uit zijn isolement’. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat door de realisatie van de Hellegatsdam en de opening van de Haringvlietbrug ons eiland een vaste oeververbinding kreeg met ‘d’overkant’.

En, als klap op de vuurpijl zullen er door een samenwerking met het Streekmuseum en Coby van Schelven, fraaie kostuums met Flakkeese klederdracht te zien zijn in het Raadhuis. Hier moet het publiek nog een beetje geduld voor hebben; eerst verschijnt er een bruidspaar in Flakkeese dracht en vanaf augustus zullen hier meer kostuums bij komen.
 
De vrijwilligers van het Raadhuis leiden iedere zaterdag, vanaf 11 mei tot en met 28 september, bezoekers met veel enthousiasme rond door het historische pand, met al zijn verhalen en geheimen. Voor kinderen is er een leuke puzzelspeurtocht en ook voor hen is er veel te ontdekken; bijvoorbeeld waarom er cellen zijn in dit gebouw, en een koninklijk toilet? Kortom, u bent van harte welkom in de zomermaanden in het Oude Raadhuis in Ooltgensplaat, Kaai 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant